1 Ağustos 2019 Perşembe

Fibromiyalji Nedir? Belirtileri Nelerdir?

2 yorum :



Fibromiyalji Nedir?

Dünyada birçok bölgede hastalıklarla karşılaşılmaktadır. Hastalıklar arasında oldukça fazla görülen ve tıp dili ile fibromiyalji olarak bilinen hastalığın halk arasındaki ismi adale romatizmasıdır. Adale romatizması genel olarak vücutta kas ve eklem bölgelerinde görülmektedir. İnsan vücudunun hareket etmesini sağlayan kaslarda zamanla yorulmalar ve ağrılar görülmektedir. Bunların en temel sebebi adale romatizmasıdır. Peki Adale romatizması nedir?

Adale Romatizması Nedir?

Adale romatizması günümüzde dahi birçok insanın sıklıkla karşılaştığı eklem ağrısıdır. Kas ve iskelet sisteminin uzun süreli ağrıması romatizma etkeni ile birleştiğinde uzun süreli özürlüğe yol açabilen sendromları oluşturabilir. Adale romatizmasının nasıl meydana çıktığı ve buna en etken olan faktörün ne olduğu tam anlamı ile bilinememektedir. Yapılan bazı çalışmalara göre, uyku bozukluğu, ağrı algılama bozukluğu ve sinir sisteminde meydana gelen hasarlar bu sistemi tetikleyen en önemli unsurlar olarak bilinir, önemsenmeyen ağrılar ya da sızılar böylece zamanla kas işlevlerinde bozukluğa yol açar.

Adale Romatizmasının Belirtileri

Adale romatizması, erkeklere göre kadınlarda daha fazla oranda görülebiliyor. Aynı zamanda bu rahatsızlık genel olarak orta yaş civarındayken ortaya çıkıyor. Uyku düzeninin bozulması tam olarak bilinmese de adale romatizmasını tetikliyor. Birçok hastalığın tedavisi moraldir. Eğer uzun süreli ağrılar ve eklem sızılarına dayanamıyorsanız, yürüyüş yapmanız ve eklemlerin işlemesine yardımcı olmanız bu tür rahatsızlıkları yaşamanıza engel olacaktır. Sabaha erken saatte merhaba demek ve yüksek enerji ile başlamak birçok hastalığın başlıca tedavisidir.

2 yorum :

  1. Belli yaştan sonra başlıyor. Düzenli yürüyüş ile bu sorun en baştan engellenebilir.

    YanıtlaSil
  2. Her Kategoride faydalı bir bilgi makale artıkça sitenin kaliteside artacak

    YanıtlaSil