4 Ağustos 2019 Pazar

Önlisans Nedir?

Hiç yorum yok :



Üniversite döneminde oldukça bahsedilen kelime: ÖNLİSANS

Yaşadığımız günden beri birçok şekilde eğitime ve eğitilmeye mecbur ediliriz. Birçok kişi tarafından okul eziyet olarak görülse de, gerçek anlamda güzel vakit geçireceğiniz mükemmel arkadaşlıklara kapı açan bir yerdir. Okul hayatına atıldığınızdan beri ilkokul, ortaokul, lise, üniversite gibi terimleri oldukça fazla duyarsınız. Bunun yanında üniversite çağına gelindiğinde ise, üniversite ile alakalı birçok terim ile karşılaşırsınız. Peki bu terimlerden birisi olan Önlisans Nedir?

Önlisans Nedir?

Önlisans, yükseköğretimde oldukça kullanılan bir terimdir. Önlisans kelimesini duyduğunuz zaman, üniversitenin 2 yıllık olduğunu anlayabilirsiniz. Önlisans terimi geçen okullar, meslek yüksekokulları olarak bilinmektedir. Farklı sektörlere ara insan gücünü yetiştirmek amaçlı kurulan programlardır. Günümüzde birçok kişi önlisans programını uygulayan üniversitelere gitmektedirler. Bunun başlıca sebebi ise, direkt olarak 4 yıllık üniversiteleri puan bakımından tutturamıyorsanız, mantıklı olan 2 yıllık meslek yüksekokuluna gidip DGS ile geçiş yapmanızdır. Birçok kişiye bu düşünce mantıklı ve planlı geldiğinden Meslek Yüksekokulu tercih edilir.

Önlisans Programında Ders Düzeni Nasıl İşler?

Meslek Yüksekokullarında dönem dönem dersler değişmektedir. Örneğin; 1 sene içerisinde yarım yarım iki dönem bulunmaktadır. Bir dönem içerisinde başka, diğer dönem içerisinde başka ders görürsünüz. Önlisans bölümlerinde ders düzeni bu şekildedir. 2 yıllık üniversite döneminiz içerisinde her dönem farklı dersler alarak, temel dersleri görmüş ve deneyimlemiş olursunuz. Aynı zamanda birçok okul, sınavlar ya da dönemler arasında 1 – 2 haftalık tatil yapabilmektedir.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder